Desktops ontvangen (15/07/2017)

Op 15/07/2017 weer mooi lot van Desktops ontvangen via EURONICS. Deze worden gedeeltelijk geschonken
aan kansarme kinderen.  En de overige in geld om gezet, om andere zaken aan te kopen.


Donatie ter ondersteuning, Centra voor Kinderzorg en Gezinsopvang, CKG's (juli - december 2017)

Sinds 4/07/2017 reeds grote inzameling opgestart van gelden, speelgoed, kinderboeken, computers e.a..

Om deze rond december te verspreiden onder tal van CKG'S en andere behoeftigenDonatie ter ondersteuning "vzw De helpende hand" te Diksmuide. (03/07/2017)

Verschillende dozen vol speelgoed, pluches e.a. geschonken aan deze vzw.


 
Donatie ter ondersteuning, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, CKG's (25/04/2017+ 22/06/2017)

Tal van dozen met speelgoed, pluches e.a. regio Oost, West-Vlaanderen vzw Sint-Clara Brugge en Limburg.


 
Gratis tickets optreden Drake in Sportpaleis (27/02/2017)

Dankzij een gulle gever hebben wij 20 gratis ticketten kunnen verkrijgen voor het optreden van Drake, waarmee wij verschillende mensen een groot plezier hebben gedaan.n.


 
Eerste schenkingen aan kleuterklasjes (18/01/2017)

Eerste schenkingen gedaan van speelgoed, gezelschap spelletjes, knuffels, kinderboeken,... aan reeds drie kleuterklassen.


 
Ook ouderen krijgen dit jaar onze aandacht! (04/01/2017)

De besprekingen zijn opgestart om ook iets te doen voor ouderen die in mensonwaardige omstandigheden verblijven. Een probleem die ons ook nauw aan het hart ligt.


 
Grote schenking gekregen (12/12/2016)

Na een grote schenking van nieuw en tweedehands speelgoed, knuffels ... . zijn we gestart met het verspreiden hiervan. Ook zijn de voorbereidingen gestart voor nog extra grote schenkingen, aan kleuterklasjes e.a. in de loop van het nieuwe jaar.


 
Fight Against Cancer (14/11/2016)

Toffe uitwisselingen gedaan, op allerlei vlak, met vzw Fight Against Cancer! Een vzw om U tegen te zeggen. Mensen die ook letterlijk gaan vechten tegen kanker.


 
Test kinderclowns en animators (11/10/2016)

Vandaag werd er opnieuw getest voor de opstart van een groep kinderclowns/animators. Hier is een grote behoefte aan en dit staat ook in 2017 bovenaan op de agenda.


 
Donatie AZ Sint-Jan Brugge (16/09/2016)

Nogmaals schenking aan de kinderafdeling van AZ Sint-Jan te Brugge. Drie splinternieuwe Sony dvd-spelers, kinderboeken, educatief speelgoed, ...


 
Schenking aan vluchtelingen te Calais (29/08/2016)

Einde van de asielopvang te Calais. Via ex-politica Els Goeman (werkende onder de benaming HULP voor de opvangcentra, te Burcht en Zwijndrecht) werd voor de tweede maal een grote schenking van kleding, schoolgerei, e.a. gedaan om de vluchtelingen in Calais te steunen.


 
Donatie CKG Sint-Clara vzw (10/08/2016)

Schenking van 8 grote dozen, vol met splinternieuw speelgoed aan het Centrum voor Kinderzorg en Gezin en Gezinsondersteuning. CKG Sint-Clara vzw (Garenmarkt te Brugge, via Evelyn Huys)


 
Donatie AZ Sint-Jan Brugge (15/07/2016)

Aan de kinderafdeling van het AZ Sint-Jan te Brugge hebben wij een vrij grote donatie van splinternieuw speelgoed, boeken, dvd's, gezelschapsspelen, cd's, schrijf- en teken materiaal,… kunnen doen.


 
Extra dozen speelgoed UZ Gent (23/06/2016)

Nogmaals laten wij enkele dozen richting UZ Gent vertrekken. Dit kunnen wij enkel doen dankzij uw steun, waarvoor een hele grote en welgemeende dank u aan al onze sponsors, vrijwilligers, sympathisanten en donateurs!


  Donatie tvv vzw kinderafdeling UZ Gent (30/05/2016)

We zijn heel blij om te kunnen melden dat de eerste dozen met speelgoed richting UZ Gent vertrokken zijn. Hopelijk zijn de kinderen er heel erg gelukkig mee en kunnen we in de toekomst nog meer van deze dozen versturen!Nog steeds vrijwilligers gezocht! (04/05/2016)

Wij zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en dit voor verschillende functies. Ben je slechts 2 uur per week beschikbaar of 40 uur? Geen probleem, samen vinden we iets dat binnen je mogelijkheden valt. We zoeken vooral voor volgende taken nog mensen:
- Administratief werk ( facturatie, brieven versturen, mails versturen, ....)
- Inpakken van donatiepakketjes
- Verkoop telefonisch
- Verkoop deur-aan-deur, rommelmarkten, of online
- Fondsenwervers
Voel je je geroepen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren op info@blijengezond.be
Speelgoedinzameling (05/04/2016)

Dit jaar willen we graag zo veel mogelijk speelgoed inzamelen. Daarom organiseren we een grootse speelgoedinzamelactie. Neem contact op met ons en dan kunnen we verder bespreken hoe het speelgoed kan opgehaald of geleverd worden. Wij hebben verschillende inzamelpunten over het hele land. Dus gooi die oude knuffel, treintjes en poppen van je kinderen niet zomaar weg, maar doe ons er een plezier mee... Alvast heel erg bedankt!Vrijwilligers (02/03/2016)

Het jaar is nog niet zo lang gestart en we hebben ondertussen alweer een flink aantal nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Tijd om hen dus ook eens in de bloemetjes te zetten.
Bij deze een welgemeende dank u voor alle vrijwilligers ( nieuw en oud), onze sympathisanten, sponsors en donateurs! Zonder jullie stonden wij nergens!Schenking desktops (feb 2016)

Alweer kregen wij een mooie schenking: niet minder dan 30 desktops kwamen gratis onze richting uit! Hiermee kunnen wij zeker heel wat kinderhartjes gelukkig maken.
Mensen die ons willen helpen om deze een mooie bestemming te geven mogen zeker contact opnemen met ons.
Ook worden enkele van deze desktops geveild. Hou hiervoor zeker onze Facebookpagina in het oog!Actie tvv Freedom Van Camp (21/01/2016)

Ook in het nieuwe jaar gaan we er weer hard tegenaan om zoveel mogelijk kinderen in nood te steunen.
Op 20 februari wordt een benefiet georganiseerd tvv Freedom Van Camp, een jongen die ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat te verduren gekregen heeft. Zijn verhaal is te volgen op Facebook , dus neem zeker een kijkje en laat je hart spreken.
Elke vorm van steun is welkom!Sinterklaaspakketten (06/12/2015)

Met veel plezier kunnen wij meedelen dat wij in deze Sinterklaasperiode toch weer wat kinderen gelukkig hebben kunnen maken. Onze keuze viel deze keer op kinderen uit gezinnen waar weinig tot geen mogelijkheden zijn om een leuke attentie aan te kopen voor het Sinterklaasfeest.
Dankzij de inspanningen van onze vrijwilligers en steun van onze sympathisanten hebben wij toch weer een aantal pakketten met speelgoed en lekkere verwennerijen kunnen versturen voor een totaalbedrag van ongeveer 600 euro.
Hierbij hebben we hopelijk toch weer een mooie glimlach kunnen toveren op enkele blije gezichtjes afgelopen weekend.
Nog een fijne Sinterklaas voor iedereen!


Schenking fruit aan Groenhoef (22/11/2015)

Met trots kunnen wij melden dat wij wederom fruit hebben kunnen wegschenken. De gelukkige was deze keer de instelling Groenhoef te Scherpenheuvel, die dit met dank aanvaard hebben.
Dit kon uiteraard niet tot stand gekomen zijn zonder de hulp van al onze medewerkers.


Schenking appels (01/11/2015)

Dankzij een gulle schenker hebben wij 250 kg overheerlijke appels kunnen doneren aan een centrum voor asielzoekers.
Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!


Inzamelactie oude pc's of laptops! (24/09/2015)

Oproep aan al onze sympathisanten!

Voor ons huidig lopend project zijn wij op zoek naar werkende pc's, desktops, laptops. Deze hoeven uiteraard niet splinternieuw te zijn, maar wel nog in bruikbare staat.
Deze willen wij graag doneren aan kinderen die van thuis uit les volgen wegens ziekte.
Heeft u nog ergens iets staan op zolder of in een hoekje en wil je hier een kinderhartje blij mee maken? Neem dan zeker contact met ons op!


Dyslexie staat niet gelijk aan dom zijn! (13/09/2015)

Vandaag had een medewerker een openhartig gesprek met een dame die de problemen rond dyslexie wou aankaarten. De dame in kwestie had dyslexie, maar wat ze veel erger vond, was dat haar zoon dit ook heeft en hierdoor minder kansen krijgt op school, tot zelfs regelrecht pestgedrag ervaart vanuit het onderwijzend personeel.
Om dit te horen, was heel schokkend en confronterend voor ons. Deze dame wil enkel dat ook haar kind een kans krijgt op onderwijs en begeleiding, zoals iedereen hier recht op heeft, maar door deze onzichtbare aandoening krijgt deze jongen reeds op jonge leeftijd te maken met onbegrip en worden zijn kansen op een zo normaal mogelijke schoolloopbaan sterk verminderd.
Graag willen wij ook hier begrip voor laten bestaan en roepen wij iedereen om op om niet onmiddellijk een stempel of label te geven aan iemand die "anders" is. Zij zijn zeker niet minder intelligent dan jij of ik, integendeel, deze mensen moeten 10 keer meer hun best doen om zich te bewijzen, maar toch lukt hen dit.
Daarom deze warme oproep aan iedereen, kijk verder dan de aandoening en ga samen met deze mensen op zoek naar een oplossing om hun leven net dat tikkeltje aangenamer te maken!


Aankondiging nieuwe vzw (16/08/2015)

Met enige trots kunnen wij aankondigen dat onze nieuwe vzw "Blij en Gezond" officiëel opgestart is.
Hiermee gaat "Waardig Oud Worden" dus op in de nieuwe vzw. Deze beslissing is er gekomen vanwege het succes en bijgevolg de uitbreiding van onze activiteiten.
Bij deze willen we al onze vrijwilligers, donateurs en mensen achter de schermen danken voor hun onbaatzuchtige inzet. We hopen dat we op dezelfde manier mogen verder gaan met onze nieuwe vzw en dat we uiteraard nog meer mensen kunnen bereiken met onze boodschap.
Weldra zullen de nieuwe gegevens ook aangepast worden op de site en zal er ook een nieuwe website aangemaakt worden. Ondertussen kun je ons ook al volgen op onze nieuwe Facebookpagina https://www.facebook.com/vzwblijengezond.


NIEUW PROJECT: oprichting groep kinderclowns (11/08/2015)

Bij deze willen wij een warme oproep doen aan iedereen die zich geroepen voelt om zich samen met ons op dit nieuwe project te storten.
Graag willen wij kinderen een paar leuke uren bezorgen tijdens hun ziekenhuisverblijf of thuis door middel van het bezoek van clowns, eventueel gecombineerd met andere leuke acts.
Wij zoeken dus mensen die die graag op vrijwillige basis zouden willen inzetten hiervoor. Dit kan zijn in de vorm van donatie van materiaal, vrijwilligers met gevoel voor humor en een hart voor kinderen om bij de kinderen langs te gaan, mensen die andere leuke acts of activiteiten kunnen verzorgen ( denk aan het plooien van ballonnen, kindergrime, poppenkast, buikspreken, ....)
Graag willen wij van start gaan in de regio Brugge, maar bij succes wordt dit zeker uitgebreid naar de rest van Vlaanderen.
Neem dus zeker snel contact met ons op en wie weet verwelkomen wij u vlug in ons gezellige team!


Ook kankerpatiëntjes hebben recht op les! (22/07/2015)

Wanneer een kind geconfronteerd wordt met een ingrijpende ziekte zoals kanker verandert hun hele leven. Vanaf het moment van de diagnose stappen ze binnen in een onbekende wereld die bestaat uit ziekenhuisopnames, behandelingen en kuren. Hun normale leefwereld is op slag verdwenen en op dat moment willen kinderen niets liever dan normaal zijn. En daar hoort naar school kunnen gaan uiteraard ook bij. Jammer genoeg is dit niet zo vanzelfsprekend bij een ernstige ziekte en daarom steunen wij graag initiatieven die hiervoor creatieve oplossingen bedenken.
Zo willen wij graag helpen om deze kinderen privélessen te geven of eventueel van thuis of het ziekenhuis via videoverbinding de lessen mee te volgen, samen met hun vriendjes.
Voor deze kinderen is het heel erg belangrijk om dit te kunnen doen. Niet enkel zorgt dit voor het gevoel om toch nog steeds voor een stuk deel te kunnen nemen aan het gewone dagelijkse leven, maar ook na de ziekte hebben zij op deze manier geen al te grote achterstand opgebouwd, waardoor deze kinderen naderhand gemakkelijk terug kunnen deelnemen aan het schoolgebeuren.


Huidige actie tvv diabetespatiënten (12/06/2015)

In het verleden hebben wij altijd op veel steun kunnen rekenen, en ook nu hopen wij om opnieuw een succesvolle actie te kunnen verwezenlijken. Onze huidige lopende actie richt zich op diabetespatiënten.
Deze ziekte treft steeds meer mensen, zowel jong als oud en brengt heel wat meer met zich mee dan men soms zou vermoeden. Deze ziekte gaat vaak gepaard met ernstige complicaties en een volledige aanpassing op gebied van levensstijl is noodzakelijk. Om deze steeds groeiende patiëntengroep een helpende hand te bieden, willen wij graag uw hulp inroepen.
Elke donatie, klein of groot, gaat integraal naar deze actie en zal gebruikt worden om diabetici te ondersteunen.


Even stilstaan... (06/06/2015)

Mogen wij vandaag vragen om even stil te staan bij het stille verdriet dat vaak goed verborgen is in onze huiskamers? Iedereen kent vast wel dat oude dametje die haast niet meer buitenkomt, de jonge sportieve man die na een ongeval in een rolstoel is belandt of het baby’tje met hersenschade door een complicatie bij de geboorte.
Wij zien deze mensen, dagelijks kruisen we hen, soms zonder het zelf te beseffen, en denken er verder niet meer aan. Maar vaak gaan deze mensen gebukt onder een groot verdriet of zorgen die ze liever binnenkamers houden.
Daarom deze oproep. Geef deze mensen eens een luisterend oor, ga eens een gesprek met hen aan of doe hen een plezier met een simpel bezoekje. Het is een kleine moeite, maar voor hen betekent dit zoveel!


Noden van rolstoelpatiëntjes (30/05/2015)

Kinderen in een rolstoel hebben vaak heel wat meer speciale behoeftes dan men op het eerste zicht denkt. Deze onzichtbare noden kosten echter ook handenvol geld. Denk maar aan de badkamer die dient aangepast te worden, ruimere doorgangen, een geschikte auto, een traplift,… En dan spreken we nog niet over de dagelijkse beslommeringen die voor ons heel logisch zijn, maar voor hen een ware uitdaging vormen, zoals zich wassen of gewoon eens even er op uit trekken.
Steun deze kinderen en gun hen waar ze recht op hebben, namelijk het recht op een zo normaal mogelijk leven.


Even op adem komen (25/05/2015)

De ouders van zwaar zieke kinderen worden soms wel eens vergeten. Maar ook voor hen is het belangrijk om nu en dan eens even op adem te kunnen komen en gewoon te genieten.
Voor hen brengt dit echter meestal een hele logistieke onderneming op gang en een heel goede planning op voorhand is nodig.
Wij vinden echter dat ouders en familieleden zeker recht hebben om ook onbekommerd te kunnen genieten van een weekje vakantie en willen hen daar zeker in ondersteunen.